Politehnica Bucureşti a dat startul înscrierilor. Are 5000 de locuri subvenţionate. Politehnica Bucureşti a dat startul înscrierii la cele 15 facultăţi. Începând de luni, timp de două săptămâni, Universitatea Politehnică din București (UPB) organizează concurs de admitere pentru studii universitare de licență. În anul universitar 2020-2021 sunt 5.000 de locuri la buget pentru anul I, iar profesorii se aşteaptă ca numărul candidaţilor să fie mai mare de 10.000.

Mihnea Costoiu, rector UPB: „Am consolidat oferta. Am realizat mai multe parteneriate cu operatorii economici astfel încat legătura dintre universitate, programul de studiu, student și operator economic să fie cât mai strânsă în toate domeniile. Lumea a înțeles în această perioadă de criză sanitară că cei care fac diferența peste tot în lume sunt chimiștii. Reușesc să aducă cercetări de valoare și să aibă soluții pentru cei din jur.”

Potrivit statisticilor oficiale, România are nevoie acută de ingineri astfel că majoritatea studenţilor sunt recrutaţi de angajatori încă din facultate, având astfel un loc de muncă sigur şi bine plătit.18.000 de locuri de muncă sunt oferite generaţiei care finalizează cursurile de licenţă. Asta în condiţiile în care România are nevoie, în următorii 10 ani, de aproape 450.000 de ingineri.

În momentul de faţă, peste 2.500 de studenţi străini din 100 ţări ale lumii sunt înscrişi la Politehnica din Bucureşti.

Comments

comments