Săptămâna aceasta a debutat cu sosirea unei echipe de control din partea Ministerului de Interne la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş. Conform ordinului dat de ministrul Radu Stroe, şi Argeşul este vizat în vederea verificărilor declanşate la nivel naţional, ca urmare a acuzaţiilor de viol lansate din partea unei poliţiste asupra fostului şef de Inspectorat al judeţului Olt.

Prin urmare, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al IJP Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, inspectorii de la Bucureşti îşi vor face apariţia în judeţul nostru la începutul acestei săptămâni unde vor face intervievarea tuturor angajatelor din poliţia argeşeană pentru depistarea unor eventuale cazuri de hărţuire sexuală. Legat de acest subiect, Dănuţ Dinu a ţinut să precizeze că, până la acest moment, nu are cunoştinţe despre existenţa unor astfel de cazuri în Argeş, ceea ce denotă faptul că poliţiştii argeşeni s-ar număra printre cei mai gentlemani bărbaţi din ţară.

ÎNTREBĂRI CHESTIONAR pentru poliţiste şi femeile din personalul contractual al M.A.I.

Cinci întrebări simple şi la obiect. Acesta este chestionarul la care trebuie să răspundă poliţistele din ţară, pentru ca psihologii să-şi dea seama dacă ele au fost violate sau hărţuite vreodată la locul de muncă.

1. V-aţi confruntat cu cazuri de hărţuire sexuală din partea şefilor?

2. V-aţi simţit discriminată la locul de muncă?

3. Care sunt avantajele şi dezavantajele statutului femeii în poliţie?

4. Care sunt tendinţele de discriminare şi hărţuire la locul de muncă?

5. Ce măsuri s-au luat atunci când v-aţi confruntat cu astfel de cazuri?

Potrivit liderului Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, poliţistele sunt chestionate timp de maximum 15 minute de echipe formate din câte două persoane din care face parte şi un psiholog. Decizia luată de ministrul de interne, Radu Stroe, este însă criticată de mai multe organizaţii nonguvernamentale. Au trimis deja o scrisoare prin care arată că fără respectarea confidenţialităţii datelor există riscul ca femeile care denunţă acte de violenţă sau hărţuire sexuală să aibă în continuare probleme la locul de muncă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI