Astăzi, în jurul prânzului, a fost redeschisă circulaţia pe podul peste Barajul Prundu, traseul strada Sticlelor-Cartier Prundu din Piteşti redevenind astfel o altenativă pentru intrarea de la Podul Viilor.

„€Îi sfătuim pe şoferii care vor să intre din oraş sau să ajungă în Ştefăneşti să folosească această rută ocolitoare, descărcând astfel traficul la Podul Viilor!” spune Bogdan Aristănţoiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a cuprins în proiectele pentru acest an, reabilitarea podului barajului Prundu –・Pitești, cu o valoare de aproximativ 1.750.000 lei (fară TVA). Lucrările au fost demarate în luna iunie a acestui an, termenul de finalizare fiind 22 decembrie 2018. Până la această dată totul a decurs conform graficului, reparațiile fiind aproape încheiate. Pentru prima dată de la construcția barajului au fost efectuate lucrări majore pentru readucerea obiectivului în parametrii proiectați.

Consolidarea a vizat realizarea unei noi suprastructuri, execuția unei plăci de suprabetonare și o hidroizolație pe întreaga suprafață a platformei podului dar și lucrări la infrastructura construcției.

Pe perioada execuției, în baza avizului obținut de la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, circulația pe podul baraj a fost întreruptă. Având în vedere că în ultimii ani acesta a devenit o alternativă pentru intrarea și iesirea din oraș spre zona Ștefănești, Administrația Bazinală de Apă Argeș –Vedea a luat măsuri pentru urgentarea lucrărilor și reluarea circulației. Condițiile meteo din aceste zile au fost un factor care a încetinit activitatea constructorului fiind necesar respectarea anumitor timpi tehnologici pentru a se ajunge la parametrii oprimi de rezistență a ultimelor lucrări.

Au fost depuse toate eforturile pentru reluarea circulației cât mai repede, urmând ca ultimele lucrări (asfaltări, trasarea marcajelor, semnalizarea și unele actvitați de vopsitorie) să fie amânate până când starea vremii se va îmbunătăți, dar fără înreruperea traficului.

Comments

comments