Pod CFR dezafectat, prăbuşit din cauza unei viituri pe râul Argeş

Din cauza precipitaţiilor sub formă de aversă înregistrate în perioada 23 – 24 iunie 2012, pe râul Argeş s-a creat o viitură în aval de lacul de acumulare Curtea de Argeş, care a dus la afectarea totală a podului situat la km. 287,8 din cadrul liniei CFR spre rezervele statului. O parte din pod s-a prăbuşit pe malul şi în albia râului Argeş,  însă linia CFR este dezafectată de mai mulţi ani, astfel că nu a fost pusă în pericol circulaţia trenurilor. Podul respectiv care, în anii ’80, ce era unul foarte folosit de trenuri, se află aproape de gara din Curtea de Argeş, la aproximativ o jumătate de kilometru.
Doamna Marilena Andreescu (44 de ani) se afla la doar câteva sute de metri de acel loc, în momentul viiturii: „Veneam de la nişte prieteni şi mergeam spre casă, când am auzit un zgomot teribil. M-am speriat rău când am văzut cum se prăbuşeşte podul, de parcă ar fi fost făcut din mucava. Slavă Domnului că pe lângă pod nu se afla nimeni în acel moment. Şi spun asta deoarece zona de lângă pod e folosită de copii ca loc de joacă, mai ales acum, că nu mai trece niciun tren pe acolo de ani buni. Cred că acel pod trebuia demolat de mai mult timp şi făcut ceva în locul acela. Însă autorităţile şi CFR-ul nu s-au preocupat de treaba asta. ”
Pentru a evita crearea unui blocaj în albie, ce ar putea afecta zonele riverane la viitoarele viituri, Administraţia Bazinală de Apă Argeş –Vedea le-a cerut reprezentanţilor CFR să degajeze urgent albia râului Argeş şi să ia toate măsurile necesare pentru punerea în siguranţă a obiectivului pe care îl au în administrare. Operaţiunea s-ar putea încheia până vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.