Patronul de la Ice Club face o microhidrocentrală pe râul Bratia cu bani de la stat  

INVESTIŢIE ÎN ENERGIE Firma Construct ECI Company 2000, condusă de omul de afaceri Cătălin Ene, a reuşit să obţină de la Ministerul Economiei o finanţare nerambursabilă de peste 52.000.000 de lei noi pentru construcţia unei microhidrocentrale pe râul Bratia. Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, a semnat recent contractul de finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului intitulat „Amenajarea hidroenergetică de mică putere a bazinului râului Bratia, judeţul Argeş”, beneficiarul fiind Construct ECI Company 2000. Firma îi aparţine lui Cătălin Ene, managerul de la Ice Club, singurul hotel de cinci stele din Piteşti şi totodată unul dintre oamenii de afaceri foarte discreţi ai Argeşului. Valoarea totală a proiectului, depus în anul 2010, este de 125.840.905 de lei, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă, acordată din fonduri publice, este de 52.566.666 de lei (reprezentând maximum 60% din valoarea totală eligibilă a proiectului).
Prin implementarea acestui proiect se va construi o microhidrocentrală pe cursul râului Bratia, cu o putere instalată de 5,129 MW, care va asigura aproximativ 260 de locuri de muncă pe perioada de execuţie şi va crea 15 noi locuri de muncă pe perioada post-implementare. De asemenea, prin implementarea proiectului, se va asigura cantitatea  de energie verde pentru aproximativ 23.000 de consumatori finali, cu un consum mediu zilnic de 3 KWh.
Firma Construct ECI Company 2000 a amenajat sistemul de curgere a apelor pluviale din zona DJ 725 la râul Dâmboviţa în comuna Stoeneşti, lucrare pentru care a încasat de la CJ Argeş suma de 165.360,00 lei (peste 1,6 miliarde de lei vechi). Construct ECI Company 2000 a fost înfiinţată în 1994 şi are în portofoliu zeci şi zeci de lucrări importante, printre beneficiari numărându-se Banc Post, Poşta Română, Universitatea din Piteşti, Hidroserv Curtea de Argeş, SCN Piteşti şi ZEUS.
Născut pe 9 decembrie 1960 şi absolvent al Facultăţii de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole Bucureşti în 1985 cu specializarea „Inginer constructor”, Constantin Ene are o experienţă de peste 27 de ani în domeniu. Între 1986 şi 1987, în calitatea sa de şef de lucrare pentru Trustul Antrepriză Generală de Construcţii – Montaj Argeş, Constantin Ene a fost unul dintre cei care au contribuit la sistematizarea oraşului Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.