PNL depune azi la CCR sesizare privind conflictul juridic dintre guvern şi parlament pe tema moțiunii de cenzură. Liberalii urmează să depună astăzi o sesizare la CCR, sub forma unui conflict juridic de natură constituţională între guvern şi parlament, deoarece PSD a depus moţiunea de cenzură în vacanţa legislativă, în sesiune extraordinară.

Anunţul a fost făcut de liderul PNL, premierul Ludovic Orban, la scurt timp după ce textul moţiunii a fost citit ieri în parlament de senatorul social democrat, Lucian Romaşcanu.

În schimb, conducerea PSD vrea să stabilească astăzi un calendar pentru votul asupra documentului.

Ludovic Orban: “ Până nu se pronunță Curtea Constituțională, din punctul meu de vedere, este neconstituțional să se deruleze în continuare procedura, deși noi suntem pregătiți pentru a face față acestei moțiuni de cenzură în orice moment”.

Alfred Simonis, PSD: “Să ataci la Curtea Constituţională o procedură legală constituțională, un drept al opoziției de a depune moțiune de cenzură arată nu doar prostie, dar și o disperare”.

Social democrații continuă negocierile cu celelalte partide parlamentare, mai puțin cu PNL și PMP pentru susținerea demersului. PSD se bazează pe voturile Pro România, cel puțin după declarațiile publice ale lui Victor Ponta. UDMR nu a luat încă o decizie. În schimb, USR prin vocea liderului Dan Barna susține că moțiunea de cenzură inițiată de PSD este un act de iresponsabilitate.

Comments

comments