PNL Argeş a organizat dezbaterea “Momentul adevărului. Ce facem cu infrastructura și cu transporturile rutiere?”

La eveniment au participat Alina Gorghiu- președinte interimar al Senatului, Cristian Pistol – director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ion Popa – secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Radu Perianu -prefect al Județului Argeș, Irinel Ionel Scrioșteanu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Toma Petcu – Președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Senat, Eugen Pârvulescu – Membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Senat și Președinte PNL Teleorman, Alin Nica – Președintele Comisiei Naționale de Transporturi a PNL și Președintele Consiliului Județean Timiș și Florin Alexe -Vicepreședinte al Camerei Deputaților.

„Îmi face mare placere să mă aflu astăzi în mijlocul unor adevărați ambasadori ai Argeșului și Romaniei, transportatorii argeșeni, fiindcă pretutindeni, pe autostrăzile Europei, în fiecare zi întâlnim mii de camioane înmatriculate în Argeș.
Pe lângă faptul că afacerile dumneavoastră au cifre de afaceri impresionante fiindcă sunteți cu toții manageri de succes, prin activitatea desfășurată ați creat mii de locuri de muncă. Acest lucru trebuie să motiveze și responsabilizeze și mai mult fată de dvs și cetățenii care așteaptă de la noi drumuri mai bune.
Argeșul este județul cu cea mai proastă infrastructură, în condițiile în care avem peste 1.200 de km de drumuri județene” – Alina Gorghiu, președinte PNL Argeș.

Sper ca una dintre discuțiile de astăzi să fie și despre Transfăgărășan. Îl rog pe domnul director CNAIR sa ia in calcul prelungirea programului circulației pe Transfăgărășan. În acest sens cât si pentru alocarea de fonduri guvernamentale pentru îmbunătățirea calității acestui drum, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu și colegii săi au strâns sute de semnături de la hotelierii argeșeni. Totodată, îi mulțumesc mult dlui director al CNAIR, Cristian Pistol, pentru că acum 2 săptămâni a acceptat o discuție mai apăsată cu mine pe subiectul infrastructurii rutiere argeșene. Mă întorceam de la Rucăr, pe DN 73D, și credeți-mă că îmi era rușine că avem așa drumuri. Așa că l-am sunat pe domnul Pistol și i-am expus problema. Și de curând mi-a dat o veste bună, dar îl las pe domnia sa să vă dea veștile bune. Trebuie să știți că nu voi ezita să sun miniștrii, secretarii de stat, directorii de agenții, pentru a le sesiza problemele existente. În mine veți găsi întotdeauna un sprijin” a mai declarat Alina Gorghiu.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol a anunțat în cadrul forumului că DN73D va fi reabilitat. „Cele două porțiuni privind reabilitarea sunt pe DN 73D, una la km 40+100 și alta la Km 46+200. Documentațiile pentru achiziție și expertize tehnice sunt acum la Achiziții. Drumul necesită consolidare deoarece în aceste zone se produc tasări din cauza infiltrațiilor de apa în corpul drumului”, a precizat directorul CNAIR. Conform acestuia, până la jumătatea anului viitor contractul pentru reabilitarea DN73D va fi semnat, urmând ca lucrările să fie demarate cu prioritate.

În cadrul evenimentului, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu i-a înmânat directorului general al CNAIR, Cristian Pistol o petiție prin care cere să se mărească perioada în care Transfăgărășanul este deschis. Petiția a fost semnată de 120 de companii HORECA de pe Valea Argeșului și din zona de Nord a județului.

Până acum DN 7C – Transfăgărășanul, a fost deschis doar 4 luni din 12, cu pierderi majore pentru întreaga industrie HORECA. După discuții avute cu reprezentanții drumarilor, anul acesta a fost prima dată când drumul a fost deschis pe 15 Iunie în loc de 1 iulie. Dacă am avea Transfăgărășanul deschis pentru o perioadă mai lungă, numărul turiștilor ar fi cu mult mai mare. Asta ar înseamna mai multe locuri de muncă și impozite mai mari, plătite la bugetul statului de HORECA. Tot astăzi vom lansa și o campanie de strângere de semnături de la turiști, printr-o petiție online. Vom publica detalii despre această petiție pentru a fi semnată de cât mai multă lume interesată de Transfăgărășan.
Discuțiile de astăzi avute cu domnul Pistol au fost pozitive și sunt semne că această problemă a județului va fi luată în considerare și rezolvată. Vă voi ține la curent cu progresul acestei inițiative prin care încercam să ținem Transfăgărășanul deschis pe o perioadă cât mai mare.”, a precizat președintele PNL Curtea de Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here