PLR-ul lui Tăriceanu va fuziona cu PC-ul, condus de ministrul Agriculturii Daniel Constantin

0
206

Conform unui comunicat de presă, miercuri, 17 iunie, a avut loc o nouă întrunire a comisiei mixte PLR – PC, pentru a se pune la punct mai multe detalii referitoare la definitivarea protocolului de fuziune, statutul noului partid, programul politic și denumirea acestuia.

 

Discuțiile pentru crearea acestei noi formațiuni politice au demarat la începutul acestui an, între Călin Popescu – Tăriceanu, președintele Partidului Liberal Reformator și Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator.

Ideea de la care au pornit cei doi lideri politici a fost consolidarea unei a treia forțe pe scena politică românească, care să spargă monopolul creat în jurul a două partide. Crearea acestei forțe politice va oferi electoratului de centru-dreapta o alternativă reală la noul partid al lui Traian Băsescu, PNL.
 
PLR și PC vor fuziona și vor crea un partid puternic, vor consolida a treia forță politică, o forță etică de centru, a clasei de mijloc, a acelora care lucrează în serviciul public, a întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii.

România are nevoie astăzi de două lucruri esenţiale: liberalism şi democraţie. De ce? Pentru că liberalism înseamnă asigurarea libertăţilor cetăţeneşti, înseamnă economie de piaţă, taxe mai mici şi locuri de muncă bine plătite. Iar democraţia nu poate exista fără  valori de bază: libertate, dreptate şi egalitate în faţa legii, transparenţă, toleranţă, competiţia dreaptă, egalitatea şanselor şi egalitatea în drepturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here