PLANUL Ministerului Educaţiei, în eventualitatea revenirii epidemiei: elevii ar putea veni la școală prin rotație! Ministrul Educației, Monica Anisie, anunţă că instituţia pe care o conduce analizează mai multe scenarii în ceea ce privește revenirea elevilor la școală în septembrie.

Anisie a explicat că este luată în calcul inclusiv posibilitatea ca elevii să vină prin rotație la școală, potrivit b1.ro.

“Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Dacă îngrijorările specialiștilor se vor adeveri și în toamnă va lovi un al doilea val de infectare cu noul tip de coronavirus, Ministerul Educației trebuie să implementeze măsuri de siguranță în școli.

În acest context, Anisie a vorbit de şcoală prin rotație. “Este vorba despre clasele suprapopulate la acest moment. Știm cu toții că într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar și mai mulți, și așa cum prevede ordinul ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanțare de 2 metri în față, în spate, în lateral stânga, dreapta. Asta ar presupune că, într-o sală de curs, ar trebui să intre maximum 10 elevi. De aceea, spuneam că Ministerul Educației se gândește, împreună cu autoritățile publice locale, să găsească soluții pentru ca de la toamnă – repet, numai dacă va exista cel de-al doilea val, așa cum prevăd specialiștii – să găsim soluția în așa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel”, a declarat Monica Anisie.

Comments

comments