
La capitolul investiţii, creşterea efectivă este de la 1.370 de miliarde la 1.680, adică de peste 23%. Cea mai mare parte, 991,4 de miliarde, vor fi folosiţi pentru proiectele legate de transporturi. Cel mai mare dintre ele este Pasajul de la Podul Viilor, unde vor fi investiţi, doar în acest an, 224,78 de miliarde. Urmează proiectul de reabilitare urbană, care include refacerea întregii zone limitrofe a arterelor de circulaţie din Războieni şi Exerciţiu şi până la Calea Bucureşti – aproape 450 de miliarde. Reparaţia podului peste Râul Doamnei va costa, în acest an, 38,7 miliarde, iar pentru reparaţia podului peste Râul Argeş sunt alocate 111 miliarde.
Alte proiecte legate de transport sunt: modernizarea străzilor Lânăriei, Târgu din Vale şi Costache Negri – 149 miliarde, modernizarea parcării Bowling – 23,9 miliarde, modernizarea iluminatului public pe străzile Podul Viilor şi Calea Câmpulung – 16 miliarde, implementarea sistemului de supraveghere video la Podul Viilor – 33 miliarde, etapa a doua a modernizării străzilor din zona Calea Câmpulung – 36 miliarde.
Pentru un alt mare proiect, transformarea Cinema „Bucureşti” în centru multifuncţional, sunt alocate 95,2 de miliarde. Colegiul „Brătianu” va primi pentru reabilitări 8 miliarde, Colegiul „Zinca” – 3 miliarde, iar Şcoala 19 – nu mai puţin de 98,9 miliarde, cea mai mare provenind din fonduri europene.
În afara acestora şi a fondurilor de la bugetul de stat (sumele pentru învăţământ şi cota din TVA şi impozitul pe venit ce revine fiecărei autorităţi locale), Primăria speră să obţină şi din venituri proprii, taxe şi impozite locale, circa 1.751 miliarde.