Piteştiul îşi face parc industrial. Anul acesta, municipalitatea alocă 1,3 milioane de lei pentru demararea documentaţiei

Printre cele mai importante proiecte de investiţii pe care municipalitate din Piteşti şi-a propus să le realizeze în următorii ani se numără şi construirea unui parc industrial.

Terenul alocat are 120 de hectare şi se află în zona Arpechim, Primăria având acte de proprietate în regulă pentru toată suprafaţa.

Pentru demararea proiectului, în bugetul anului 2016 va fi prevăzuta suma de 1,3 milioane de lei, sumă necesară pentru actele înfiinţării parcului şi alte demersuri birocratice. Banii provin din cotele defalcate din impozitul pe venit ce revin municipalităţii.

Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, parcul industrial ar urma să fie amenajat mai întâi pe o suprafaţă de circa 40 de hectare dintre cele 120. Terenul va fi împărţit în loturi, iar în acest an vor fi alocate fonduri şi pentru introducerea utilităţilor necesare. Ionică spune că există deja investitori interesaţi să desfăşoare activităţi în viitorul nou parc industrial, mai ales că vor beneficia de toate facilităţile necesare, inclusiv cale ferată, şi că aceştia vor plăti chirii modice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here