Piteştiul, în valul doi de oraşe din România care vor creşte din IT

0
100

Dacă până acum specialiştii în IT se îngrămădeau în doar câteva oraşe din ţară, plecând ei după companiile care fac angajări în domeniu, se pare că tendinţa se va schimba în viitorul apropiat.

Companiile vor fi cele care vor pleca să îşi deschidă sedii şi în oraşe mai mici, însă cu potenţial de dezvoltare. Piteştiu se numără printre acestea, alături de Braşov, Craiova, Sibiu şi Târgu-Mureş. Potrivit unui studiu realizat de Brainspotting, companie de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C, aceste oraşe mai mici furnizează anual peste 1.500 de candidaţi pentru astfel de posturi. 

După Braşov şi Sibiu, care pot da fiecare câte 500 de IT-işti, şi Piteştiul, aflat la 117 km de Bucureşti, începe să se dezvolte, chiar dacă mulţi softişti din localitate s-au mutat la Bucureşti pentru că au avut oportunităţi de dezvoltare mult mai generoase. Odată ce piaţa se va dezvolta ei s-ar putea întoarce, odată ce tot mai multe companii sunt interesate de talentele furnizate de Piteşti, estimează reprezentanţii Brainspotting.

România produce anual peste 100.000 de specialişti în IT, dintre care 90% sunt vorbitori de limba engleză. Educaţia tehnologică este promovată în ţara noastră de cinci universităţi de profil, 59 de facultăţi cu domenii specifice şi 174 de licee private de profil.

Peste 50 de jucători importanţi din IT&C, printre care Google, Microsoft, Facebook, Google, Oracle au operaţiuni în cele mai mari oraşe din România şi au în plan să se extindă în următorii doi ani prin angajarea de noi talente în tehnologie, se mai arată în raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here