Piteșteni prinși în restaurante fără certificat verde, amendați de polițiști

Pe 17 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii de comerț cu obiect de activitate ”alimentație publică”, pe raza municipiului Pitești. Cu ocazia verificărilor, la una dintre societățile comerciale verificate, s-a constatat că a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde, în incintă fiind identificat un client fără certificat verde.

Reprezentantul societății a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, totodată fiindu-i pus în vedere să respecte prevederile legale aplicabile operatorilor economici în contextul efortului de limitare a răspândirii coronavirusului.

Din 30 de clienți, 17 nu aveau certificat verde

În noaptea de 16 spre 17 octombrie, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești care acționau pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2 au constatat că în incinta unui local din Pitești a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde. În urma verificărilor s-a constatat că din cei 30 de clienți, 17 persoane nu aveau certificat verde.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a celor 17 persoane, ca urmare a nerespectării interdicției de deplasare, conform art. 65 lit. m din Legea 55/2020, valoarea sancțiunilor fiind de 5.500 de lei. De asemenea, ca urmare a celor constatate cu privire la activitatea din local, unde nu au fost respectate măsurile de limitare a programului de lucru și de verificare prealabilă a clienților cu privire la certificatul verde, a fost înștiințat Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, conform art. 67 din Legea 55/2020, în vederea luării măsurilor legale care se impun. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.