Ingrediente

– 200 g. piept de curcan
– 100 g. sparanghel
– 70 g. tăiței de orez
– 2 g. usturoi
– 100 ml. vin alb demi sec
– 50 ml. ulei de măsline
– 100 ml. sos sweet chily
– sare
– piper

Mod de preparare

Pieptul de curcan se taie felii și se prăjește în ulei de măsline. După ce s-a rumenit bine,  se stinge cu vin alb.
Se taie usturoiul mărunt și se pune în tigaie, peste carne, apoi se adaugă sosul sweet chily și se lasă pe foc până începe să clocotească.
Între timp se pun bucățile de sparanghel la prăjit în ulei de măsline iar tățeii de orez se fierb.

Mod de servire

După ce s-a terminat prepararea cărnii, se pun tăițeii de orez pe o farfurie și se asezonează cu sparanghel prăjit, piept de curcan și sos.

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “・50 de săptămani în bucătăriile lumii”€・ program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie –・decembrie 2015. În aprilie promovăm bucătăria mediteraneană iar restaurantul partener al proiectului in aceasă lună este La Senna.

Reţeta mediteraneană ”Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel ” a fost oferită şi preparată de La Senna şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, București.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI