Pfizer anunță că a descoperit doze false de vaccin. Unde circulă acestea. Compania Pfizer a anunțat, miercuri, că în Mexic și Polonia circulă versiuni false ale vaccinului său împotriva coronavirusului.

În Mexic, aproximativ 80 de persoane au plătit câte 1.000 de dolari pentru doze de vaccin, aparent produse de compania Pfizer, care s-au dovedit însă a fi false.

În Polonia, a fost reținut un bărbat care avea în apartament flacoane cu ceea ce părea a fi un tratament anti rid, reetichetate însă ca vaccinuri Pfizer, împotriva coronavirusului. Din fericire, oamenii legii au acționat înainte ca vreo doză să fie administrată.

“Pfizer a identificat versiuni contrafăcute ale vaccinului său COVID-19 în Mexic și Polonia”, se arată într-un comunicat de presă emis de compania Pfizer.
„Suntem conștienți de faptul că în acest tip de mediu – alimentat de ușurința și comoditatea comerțului electronic și de anonimatul oferit de internet – va exista o creștere a prevalenței fraudei, a contrafacerii și a altor activități ilicite în ceea ce privește vaccinurile și tratamente pentru COVID-19. “

Compania subliniază în comunicat faptul că ”niciun vaccin autentic nu este vândut online” și că Pfizer lucrează împreună cu autoritățile pentru a depista amenințările aduse lanțului său de distribuție și pentru a combate acest tip de comerț ilegal, scrie businessinsider.in.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI