Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie să depună declarația fiscală unică până la mijlocul lunii iulie 2018, conform legislației în vigoare.

Aceasta este folosită de Fisc pentru stabilirea taxelor ce trebuie plătite statului pentru veniturile obținute din activități independente. Prin declarația unică, PFA-urile trebuie să declare veniturile în bani și/sau în natură din România, realizate în anul 2017 ori individual, ori într-o formă de asociere, precum și veniturile în bani și/sau în natură din România, estimate pentru anul 2018, pentru estimarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Declarația unică pentru persoanele fizice a înlocuit recent mai multe formulare fiscale, printre care se numără declarațiile 200, 201 și 600.

Cei care obțin venituri independente, adică, în principal, persoanele fizice autorizate (PFA), pot transmite declarația unică la Fisc cu ajutorul Spațiului Privat Virtual (SPV). SPV este o aplicație online care permite persoanelor fizice să transmită anumite declarații la Fisc, printre care se numără, mai nou, și declarația unică.

Totodată, SPV permite obținerea online a unor documente emise de Fisc, cum ar fi situația datoriilor fiscale, situația contribuțiilor sociale declarate, adeverința de venit sau certificatul de atestare fiscală.

Înainte de orice, trebuie reținut că o PFA își poate folosi contul SPV numai pentru propriile obligații fiscale, nu și pentru cele ale altor PFA-uri.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI