Polițiștii argeșeni au fost la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, pe perioada minivacanței. Peste 6.000 de persoane au fost verificate de polițiștii argeșeni, în cadrul activităților curente, iar mai multe evenimente private au fost întrerupte.

În ultimele patru zile, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 112 acțiuni punctuale (din care 100 de acțiuni independente ale polițiștilor, 8 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 4 acțiuni cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților, au fost verificate 6.166 de persoane, precum și 419 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost verificate 594 de societăți comerciale.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicate 449 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.500 de lei, astfel:
-364 de sancțiuni, în valoare totală de 33.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
-48 de sancţiuni, în valoare de 8.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;
-33 de sancțiuni, în valoare de 10.500 de lei, au fost aplicate în urma desfășurării unor evenimente private.
-4 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, persoanelor care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă.

Sancțiuni aplicate în urma desfășurării unor evenimente private

Pe 2 mai, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (aniversare) se afla în desfășurare la o locuință de pe raza localității Călinești. Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, organizatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, totodată fiind aplicate alte 15 sancțiuni contravenționale, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe 2 mai, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești s-au sesizat cu privire la faptul că, într-un imobil de pe raza de competență, se desfășoară un eveniment privat, cu muzică la un volum ridicat. Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, cei doi organizatori au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și cu 200 de lei, fiecare, conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe 3 mai, în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (aniversare) se afla în desfășurare la o locuință de pe raza localității Albota. Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, organizatorul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comments

comments