PET-urile de pe pârâul Păuleasca au ajuns în Lacul Prundu. ABAAV “a cules” 12 metri cubi într-o singură zi!

0
211

PET-urile de pe părâul Păuleasca au ajuns în Lacul Prundu. ABAAV “a cules” 12 metri cubi într-o singură zi! Administrația Bazinală de Apă Argeș –Vedea continuă acțiunea de curățare a deșeurilor aduse de viituri în lacurile de acumulare.

Într-o singură zi, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș au adunat din lacul de acumulare Pitești, 12 metri cubi de PET-uri, mare parte a acestora provenind de pe cursul pârâului Păuleasca.

Acțiunea de colectare este anevoioasă deoarece se face manual, PET cu PET, din bărci. PET-urile au fost aduse apoi la mal în saci, preluate de către alte persoane și încărcate în autoutilitare pentru a fi transportate la depozitul ecologic.

Activitatea de igienizare continuă și astăzi, 9 mai. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș desfășoară o acține similară și pe lacul de acumulare Budeasa, de asemenea afectat de acest fenomen. Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a efectuat acțiunea de colectare a deșeurilor din lacul de acumulare Pitești și în perioada 17-19 aprilie 2019. La acea dată au fost extrase din apă și de pe mal o cantitate de o tonă și jumătate de deșeuri.

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea continuă și acțiunea de decolmatare și protecție a malurilor pârâului Păuleasca în zona localității Micești. SGA Argeș intervine cu trei utilaje (un excavator cu braț scurt și două buldozere) pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei și stabilizarea malurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here