Peste o sută de argeșeni, amendați pentru că nu au purtat mască și au încălcat restricțiile de deplasare

Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa aleasă, precum și respectarea restricțiilor privind deplasarea pe timpul nopții și a cerințelor impuse comercianților, se mențin în atenția polițiștilor argeșeni.

În ultimele 24 de ore, un număr de 214 poliţişti și 42 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.183 de persoane, precum și 261 de autovehicule, dintre care 118 mijloace de transport în comun.

În ultimele două zile, au fost verificate 130 de locaţii şi 123 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.700 de lei, după cum urmează:
-126 de sancţiuni, în valoare de 18.700 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-10 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here