Polițiștii sunt în continuare la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, iar în situația constatării unor abateri, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte, transmite Poliția Argeș.

În ultimele 24 de ore, 222 de poliţişti şi 42 de polițişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19. Au fost desfășurate 28 de acţiuni punctuale (dintre care 23 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi 3 cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.713 persoane, precum și 237 de autovehicule, dintre care 96 de mijloace de transport în comun. În ultimele 24 de ore, au fost verificate 127 de societăți comerciale, în cadrul a 156 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.000 de lei, după cum urmează:
-132 de sancţiuni, în valoare de 9.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-10 sancţiuni, în valoare de 2.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie;
-2 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, persoanelor care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă. (foto ilustrativ)

Comments

comments