Candidaţii la alegerile prezidenţiale au cheltuit peste 70 de milioane de lei în campania pentru primul tur al prezidenţialelor, potrivit datelor Autorităţii Electrorale Permanente.

Cea care a făcut cele mai multe cheltuieli este Viorica Dăncilă – 18,2 milioane de lei. Este urmată la scurtă distanţă de Klaus Iohannis care a investit în campanie 18 milioane de lei. O sumă aproape la fel de mare a alocat si Mircea Diaconu. Acesta a cheltuit 16.2 milioane de lei.

Candidatul care s-a clasat pe locul trei în topul preferinţelor alegătorilor a investit o sumă mult mai mică. Dan Barna a cheltuit pentru primul tur al prezidenţialelor doar 7,4 milioane de lei. O sumă similară a pus la bătaie şi Theordor Paleologu 7 milioane de lei.

La polul opus, candidaţii care au cheltuit cel mai puţin sunt Cătalin Ivan de la Alternativa pentru Demnitate Naţională cu 14.400 lei şi Ninel Peia, candidatul Partidului Neamul Românesc cu 8.000 de lei. În schimb, candidatul Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, nu a bagat niciun leu în promovare electorală.

Autoritatea Electorală Permanentă va rambursa cheltuielile electorale doar celor care au obţinut minimum 3% din totalul voturilor valabil exprimate.

Comments

comments