Peste 63.000 de elevi argeşeni vor primi lapte şi corn în anul şcolar 2012- 2013

Inspectoratul Şcolar Argeş a comunicat Consiliului Judeţean  că 63.099 de copii ar trebui să beneficieze de programul „Cornul şi laptele” în anul şcolar 2012-2013. În acest sens, au fost publicate licitaţiile pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea maximă pe care autorităţile sunt dispuse să o ofere ridicându-se la 0,6290 lei, fără TVA pentru produsul lactat şi 0,3145 lei pentru corn, preţurile fiind pe o zi, pentru un copil. Ca şi în alţi ani, din cauza formalităţilor birocratice, accentuate de debandada legislativă şi organizatorică din această perioadă, copiii nu vor putea beneficia însă de la începutul anului de mâncarea oferită gratuit. Cel mai probabil, dacă nu vor exista contestaţii în ce priveşte firmele furnizoare care vor câştiga licitaţiile, produsele ar putea ajunge în realitate în şcoli, cel mai devreme, de abia în octombrie!
Programul „Cornul şi laptele”, prin care sunt acordate gratuit produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore, se derulează încă din 2002, în baza unei de decizii a Guvernului.
Începând de anul acesta, la cererea motivată a părinţilor, copiii care suferă de intoleranţă la gluten sau lactoză, dovedită cu acte medicale, urmează să primească produse lactate şi de panificaţie care nu conţin gluten sau lactoză, în limita unei valori zilnice de 1,17 lei pentru un elev sau preşcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.