Peste 530.000 de argeșeni sunt așteptați la urne pe 26 mai

0
62

Pe 26 mai, argeşenii îşi pot exprima opţiunea prin vot pentru membrii României în Parlamentul European şi pentru referendumul naţional. La nivelul judeţului sunt organizate 520 de secţii de vot, din care 89 în Piteşti, 26 în Câmpulung, 20 în Curtea de Argeş, 9 în Costeşti, 24 în Mioveni, 10 în Ştefăneşti, 10 în Topoloveni şi 332 în comune.

”Pentru cei peste 530.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente au fost tipărite trei tipuri de buletine de vot, unul pentru Parlamentul European şi două pentru referendumul naţional, câte unul corespunzător fiecărei întrebări. În total au fost tipărite aproximativ 1.750.000 de buletine de vot care vor fi repartizate de către primari secţiilor de votare, în data de 25 mai, până la ora 18.00”, ne precizează reprezentanții Instituţiei Prefectului – judeţul Argeş.

Materialele consumabile, puse la dispoziţie de către Instituția Prefectului, vor fi distribuite în zilele de 24 şi 25 mai. Până la acest moment, au fost stabilite şi dotate sediile secțiilor de votare cu cabine de vot şi cu câte trei urne – una pentru europarlamentare şi două pentru referendum.

Paza sediilor secţiilor de vot, cercetarea evenimentelor sesizate şi protecţia transportului buletinelor şi al celorlalte materiale între secţii şi Biroul Electoral Judeţean Argeş vor fi realizate de efective ale I.P.J. Argeş, I.J.J. Argeş şi I.S.U. Argeş. Totodată, pompierii argeşeni vor desfăşura activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Măsuri specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice vor fi asigurate de patrule de poliţişti şi jandarmi din cadrul I.P.J. Argeş şi I.J.J. Argeş, iar pompierii argeşeni sunt pregătiţi să asigure misiunile de răspuns la situaţii de urgenţă.

Eventuale incidente şi sesizări pot fi comunicate la numerele de telefon 0248/210998, fax 0248/210997 (Biroul Electoral Judeţean). Situaţiile de urgenţă se pot semnala la numărul unic 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here