De la începutul lunii mai, odată cu acreditarea laboratorului de analize de tipul Real Time Polymerase Chain Reaction (RT-PCR), din 10 aprilie și până în prezent, în laboratorul secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni au fost realizate 3.349 de teste COVID-19, pentru un număr de 3.301 persoane din județ, suspecte ori care prezentau simptome de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-CoV-2, precum și personalului medical sau al forțelor de ordine.

În contextul epidemiologic cauzat de noul coronavirus, având în vedere faptul că unitatea medicală din Mioveni a fost declarată Spital suport COVID, analizele de laborator ale probelor de la pacienți s-au derulat conform algoritmului de testare impus de Ministerul Sănătății, prin programul național de boli transmisibile, subprogramul de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare. Cu toate acestea, primele 500 de teste efectuate în laboratorul de la Mioveni au fost finanțate de Consiliul Local.

Un rol deosebit de important în această perioadă, pe lângă medicii și personalul medical de pe secția Covid și ATI, l-a avut echipa din laboratorul de teste, formată din 5 biologi, un biochimist și 3 asistenți medicali, care au muncit neîntrerupt, uneori, chiar și câte 16 ore pe zi, pentru a face față numărului mare de solicitări. Cele mai sincere aprecieri și mulțumiri doresc să transmit doamnei biolog principal Filip Evelina, șefa laboratorului și întregii echipe formată din biolog principal Arman Cristina, Cumpănășoiu Felicia, Vasiliu Letiția și Tincă Mihaela, biochimist principal Mateescu Marilena și asistent medical pl. pr. Petrișor Cristina, Diaconescu Rozalia și Drugan Titica, precum și echipei manageriale a spitalului.

De asemenea, doresc să aduc mulțumiri speciale conducerii Groupe Renault Romania și omului de afaceri Gheorghe Văsâi pentru efortul și contribuția definitorie la dotarea Spitalului Mioveni cu cele două aparate de testare PCT-RT, donații fără de care activitatea spitalului suport covid nu s-ar fi putut desfășura eficient. La final, dar nu în ultimul rând, mulțumirile mele se îndreaptă către toate persoanele fizice și juridice, ONG-urilor și asociațiilor de voluntariat care au donat importante cantități de teste, materiale medicale și echipamente de protecție Spitalului Mioveni”, declară primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Comments

comments