Peste 2600 de copii din Argeş sunt lăsaţi singuri acasă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. 100 de minori au fost daţi în plasament

0
1163

Singur acasă… sau adevărate drame. Deoarece tot mai mulţi părinţi aleg să plece la muncă în străinătate din cauza lipsurilor din ţară, şi cel mai trist este că tot mai mulţi copii rămân acasă, în grija bunicilor, a rudelor sau a prietenilor apropiaţi. Deşi financiar, poate viaţa acestor copii este una mai bună, emoţional, plecarea unui părinte sau a ambilor lasă goluri imense în sufletele celor mici.

În Argeş, la data de 31 martie 2017, peste 2600 de copii aveau părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Dintre aceştia, peste 2400 au fost lăsaţi în grija rudelor întrucât ambii părinţi sau părintele unic sunt plecaţi peste hotare. Pentru aproximativ 100 de copii au fost necesare măsuri de protecţie speciale, ei fiind daţi spre îngrijirea centrelor de plasament sau la asistenţi maternali profesionişti. 41 de copii au ajuns în îngrijirea asistenţilor maternali profesionişti, 53 au ajuns în centrele de plasament, iar 6 au fost încredinţaţi spre îngrijire altor persoane.

Copii cu vârste curpinse între 1 şi 2 ani, lăsaţi în grija rudelor

Cei mai mulţi dintre copiii care trăiesc drama de a nu avea părinţii lângă ei au vârste cuprinse între 7 şi 14 ani (peste 2200), iar cei mai puţini sunt cei cu vârste cuprinse între 1 şi 2 ani (61 de copii). Copiii cu vârste între 3 şi 6 ani, ai căror părinţi erau plecaţi peste hotare la sfârşitul lunii martie, erau în număr de 267.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here