In perioada martie – august 2017, statia electrica de transformare Valcele din judetul Arges, care deserveste peste 11 500 de consumatori din localitatile Baiculesti, Draganu, Merisani, Bascov, Budeasa, Malureni, Curtea de Arges – zona Valea Sasului a fost modernizata cu fonduri alocate din surse proprii. Investitia Distributie Oltenia s-a ridicat la suma de aproximativ 3,5 mil lei.

Decizia de modernizare a acestei statii de transformare s-a bazat pe necesitatile de consum pe termen mediu si lung ale consumatorilor din zona si pe obiectivul operatorului Distributie Oltenia de a le oferi o calitate sporita a serviciului de distributie.

Beneficiile pentru clienti:
– reducerea intreruperilor accidentale in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor;
– reducerea semnificativa a fluctuatiilor de tensiune;
– cresterea semnificativa a capacitatii de distributie a energiei electrice in concordanta cu nevoile din ce in ce mai mari de consum ale zonei;
– reducerea timpului in realimentarea cu energie electrica a consumatorilor alimentati din statia de transformare Valcele.

Ce s-a modernizat:
– Inlocuirea echipamentelor electrice cu unele de ultima generatie;
– Integrarea statiei in sistemul SCADA: judetul Arges se numara printre judetele cu cele mai multe statii modernizate, beneficiind si de dispeceratul cel mai modern din tara;
– Modernizarea cladirii care gazduieste statia pentru asigurarea sigurantei si securitatii in exploatare.

Comments

comments