În Argeș trăiesc de patru ori mai mulți urși decât ar fi normal. În județ ar trebui să fie 280 de urși, când de fapt, în realitate, în Argeș trăiesc peste 1.100 de urși. Animalele sălbatice pun zilnic în pericol viața oamenilor din Argeș. Urșii s-au înmulțit semnificativ după ce în urmă cu câțiva ani a fost interzisă vânătoarea acestora. În Argeș, situația este una îngrijorătoare, iar urșii reprezintă un pericol după ce au atacat oameni, gospodării, animale. Animalele sălbatice au ajuns chiar și în apropierea orașelor. Un astfel de caz fiind semnalat în Mioveni.

Ministerul Mediului a pus de curând în dezbatere publică un ordin care permite împuşcarea sau relocarea a 140 de urşi, dacă există dovezi clare că au creat pagube ori reprezintă un risc pentru siguranţa populaţiei. Ecologiștii de la ”Agent Green” se opun și au strâns deja aproape 30.000 de mii de semnături pentru o petiţie.

Dincolo de piedicile ecologiștilor, numărul urșilor care ar putea fi relocați este infim. Ceea ce nu a făcut încă Ministerul în tot acest timp este un recensământ serios al populației de urși și nici să ia niște măsuri neletale: montarea de garduri slab electrificate sau tomberoane anti-urs.

Comments

comments