Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu: Digitalizarea, obiectiv prioritar de programare a viitorilor bani europeni. „€Pentru România, 2021-2027 va fi perioada în care va trebui să punem accentul pe competitivitate. Pregătirea din timp a unor proiecte de calitate din această perspectivă va fi un factor-cheie în dezvoltarea sănătoasă și pe termen lung a economiei românești. Să nu uităm ce progrese avem, suntem într-o creștere accentuată. Pentru a consolida această creștere, avem nevoie de firme și produse competitive și de valorificarea potențialului nostru pentru digitalizarea în toate segmentele sociale și economice.

Acesta este un obiectiv pe care, prin eforturile mele și ale colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene, îl vom trata cu multă responsabilitate.

Designul viitoarelor Programe Operaționale, procesul de finanțare vor ține cont, fără îndoială, de nevoile României. Cuvântul cheie va fi pregătirea pentru modul în care vom folosi și cheltui inteligent banii europeni în următoarea perioadă de programare. Gândirea pe termen lung pe care o avem înaintea acestei noi provocări – al treilea cadru financiar pentru Romania – arată maturitatea noastră, a tuturor și asigură premisa atât de necesară pentru un start mai bun” a declarat Roxana Mînzatu, noul ministr al Fondurilor Europene, la reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Competitivitate.

Comitetul de monitorizare (CM) este structura partenerială care contribuie la buna gestionare a unui program operațional. Este compus din reprezentanți ai autorităților cu atribuții în gestionarea fondurilor europene și din reprezentanți ai partenerilor. CM se reunește cel puțin o dată pe an, cu scopul de a analiza implementarea programului și progresele înregistrate, fiind, în același timp, entitatea consultată cu privire la orice modificare a programului propusă de autoritatea de management.

Comments

comments