Pesta porcină africană încă afectează Argeşul! Avem 3 focare active în gospodării şi 14 în fondurile de vânătoare. Potrivit unei informări oficiale a DSVSA Argeş, în judetul Argeş, în prezent, sunt confirmate şi active următoarele focare şi cazuri de pestă porcină africană :

・ 1 focar de pestă porcină africană într-o gospodărie nonprofesională din localitatea Voroveni, comuna Davidesti, care în prezent este activ;
・ 2 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatatii comerciale din localitatea Slobozia, care în prezent sunt active;
・ 14 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreti din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădistea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Suici, F.V. 7 Curtea de Arges, Complexul de Vânătoare Mistretul Sălătrucu, F.V. 26 Rădesti, F.V. 46 Mozacu –・Complex, F.V. 42 Vlăscuta, F.V. 27 Micesti, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduesti, care în prezent sunt active.

Oficiali DSVSA Argeş reamintesc că pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. „Având în vedere evoluţia focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară si pentru Siguranţa Alimentelor Argeş este în stare de alertă maximă” mai afirmă specialiştii instituţiei.

„€De reţinut: Este mai bine să raportaţi orice suspiciune de boală, astfel încât să preîntâmpinăm răspâdirea bolii!” este mesajul transmis de DSVSA Argeş.

Comments

comments