Liceenii din Brătianu continuă proiectul „ecOprovocarea”: sute de kilograme de maculatură, DEEE-uri, sticlă şi plastic, trimise la reciclare în fiecare lună. Elevii din Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” au continuat campania de colectare a deşeurilor reciclabile în cadrul Concursului Național ecOprovocarea, organizat de Asociația ViitorPlus în anul şcolar 2019-2020 (https://www.ecoprovocarea.ro/) şi după vacanţa de iarnă.

Au trimis spre reciclare în luna februarie: 830 kg maculatură/ carton, 1280 kg DEEE-uri, 120 kg PET-uri şi 230 kg sticlă.

În acest demers le sunt alături profesori, părinţi, prieteni cu toţii implicându-se activ în diversele activităţi: colectare, predare, informare etc.

De asemenea, de la începutul proiectului au avut loc campanii de conştientizare prin susţinerea de ateliere specifice puse la dispoziţie de către organizatorii proiectului. Prin astfel de activităţi, elevii pot afla despre starea actuală a mediului şi învaţă despre cum pot ei participa activ şi la cum îi pot sensibiliza şi determina pe cei din jurul lor să adopte un comportament adecvat în protejarea mediului.

Ne bucură implicarea elevilor voluntari în astfel de proiecte. Ei dau dovadă de responsabilitate, atât faţă de propriile comportamente, cât şi faţă de problemele comunităţii care au legătură cu mediul înconjurător. Prin activităţi extra-şcolare, ca cele oferite de programul ecOprovocarea, elevii şi profesorii din Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” doresc să formeze liderii de mâine în domeniul protejării mediului. Elevii trag un semnal de alarmă la ce se întâmplă sau ce se poate întâmpla şi prin desenele lor expuse în şcoală în campania de conştientizare. Un exemplu în acest sens sunt desenele Antoniei Burtan şi Luizei Dumbravă” spune Nicoleta Enache, profesor coordonator al proiectului.

Comments

comments