Lacul din comuna Stolnici este o balta cu un bogat fond piscicol, cu bune conditii de pescuit si cu capturi impresionante la activ.

A fost modernizat din 2004 si pana in prezent. Popularea s-a facut cu crap romanesc, crap salonta, cteno, fitofag, novac, salau si sturion, biban, caras si mai nou somn european.

De-a lungul anilor au fost capturate numeroase exemplare de peste 10 kg, recordul actual fiind reprezentat de un crap romanesc de 23 kg.

Lacul Stolnici se intinde pe o suprafata de 70 ha, adancimea medie fiind de 3-4 m, prezentand in zona digului o adancime maxima de 9 m. Fundul lacului este tare, nisipos si fara mal.

De-a lungul malului se gasesc 50 de standuri de pescuit, alcatuite din pontoane, gratare, umbrele din stuf, fiind illuminate pe tot parcursul noptii. De asemenea, exista o parcare special amenajata, iluminata si pazita in permanenta.

De asemenea, administratori lacului pun la dispozitia pescarilor echipamentul necesar unei partide reusite de pescuit, inclusiv barci de tip catamaran pentru amatorii de rapitor.

Regulament crap / Taxe pescuit

Accesul pe balta se face incepand cu ora 5.30 pentru partida de 12 ore si la ora 18 pentru partida de 24 ore.

Interzisa nadirea cu PORUMB,SEMINTE de orice fel USCATE.
Interzis cu desavarsire pescuitul la BOMBA.
Recomandam folosirea navomodelului fara a fi taxat suplimentar.
Rezervarile pentru standul dorit se fac cu min. 24 ore inainte.
Pescarul poate fi insotit gratuit de sotie si copiii pana la 14 ani, orice alta persoana va achita taxa de 10 lei/12 ore.
Pestele mai mare de 5 kg se elibereaza neconditionat si este interzisa retinerea lui in sac, juvelnic etc. pentru a fi fotografiat ulterior.

TAXE

♦ 40 de lei / 24 ore – casuta 2 pers.;
♦ 50 de lei / 12 ore – se pot retine 3 kg. Crap; 4 kg. Caras; 7 kg. novac;
♦100 de lei / 12 ore – garantat – 5kg. Crap; negarantat – 6kg. caras;8 kg. novac;
 
In cazul in care pescarul nu a prins niciun crap va primi din partea firmei 1 bucata crap in jur de 2 kg.

Regulament salau / Taxe pescuit

Tarifele valabile pentru pescuitul la rapitori sunt urmatoarele:

– Taxa pescuit la rapitori C&R – 30 lei / persoana
– Taxa pescuit la rapitori cu retinerea a 3 exemplare salau (dimensiune minima 40 cm) in greutate totala de maxim 4kg (dar nu mai mult de 2 kg / exemplar) – 80 lei / persoana
– Taxa inchiriere barca tip trimaran echipata cu rame si ancora – 30 lei pentru o singura persoana sau in cazul inchirieri a unei barci de catre doua persoane, taxa este de 50 lei / echipaj

Nota: Accesul / iesirea de pe apa se face doar prin curtea administratiei de la pontonul amenajat si doar in prezenta administratorului (0762.507.803) sau persoanei delegate de acesta. Au acces la pescuit doar pescari sportivi ce si-au facut o programare telefonica cu cel putin o zi inainte! Rugam toti pescari ca dupa terminarea partidei de pescuit sa anunte administratorul si sa prezinte la control bagajul (este o masura care nu ne face placere, dar este una din singurele solutii pentru a stopa braconajul, furtul).

TEL. CONTACT LAC STOLNICI: 0720.40.15.02; 0762.50.78.03; 0752.48.79.66

Comments

comments