O imagine spune mai mult decât 100 de cuvinte, aşa zice o vorbă  plină de înţelepciune. Dar problema este că unele imagini rămân în memoria oamenilor mai mult decât ar vrea protagoniştii. E şi cazul unora dintre politicienii şi figurile publice argeşene care s-au lăsat fotografiate în tot felul de ipostaze în care, este adevărat, singuri s-au pus. De dragul alegătorilor – în cazul unora, de dragul evenimentului – în alte situaţii – sau pentru a părea mai populari decât sunt în realitate – în cazul altora. Rezultatul şi comentariile ulterioare au fost, de cele mai multe ori, unele nu prea măgulitoare. Răscolind prin arhiva foto a anului trecut, am găsit câteva astfel de imagini, pe care vă lăsam să le analizaţi singuri.

Senior Nicolescu, sombrero asortat la mustaţă

Pentru Constantin Nicolescu, preşedintele CJ, deschiderea oficială a „Festivalului Carpaţi” a fost prilejul pentru a proba câteva chestii specifice portului unora dintre invitaţii din alte ţări. Toată lumea a fost de acord că sombrero-ul mexican se asortează foarte bine cu mustaţa. Şi se vedea că îi face plăcere, amintindu-i de anii petrecuţi în America Latină. Şi la fel de bine i se potriveşte, fără îndoială şi bereta de luptător a vecinilor slavi. De Sărbătorile Argeşului şi Muscelului însă, de fiecare dată, revine la tradiţia portului popular românesc.

„Vrăjitorul” Pendiuc

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, e cunoscut pentru faptul că nu ratează niciun moment în care poate ieşi în evidenţă. Halloween-ul a fost prilejul ideal pentru a se transforma, în premieră,  într-un adevărat vrăjitor! A avut şi pălărie, dar a renunţat rapid la ea, bănuind că e deja exagerat! De Crăciun, „tradiţia” cere ca primarul Piteştiului să se deghizeze în „bucătarul-şef” al cantinei piteştene, împărţind cu generozitate sarmale şi ţuică fiartă.

Iani, de la „Armani” la ie

Unul dintre politicienii ce conduc în topul eleganţei este, fără îndoială, senatorul liberal Iani Popa, binecunoscut pentru pasiunea sa pentru haine de firmă. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Aşa că Serbările Argeşului şi Muscelului, când trebuie să poarte ie, reprezintă unul din momentele sale de chin. Însă ce nu face omul pentru un vot în plus?

Fă-te frate cu ţiganul!…

 

 

 

 

 

Bebe Ivan, primarul din Băbana, este, clar şi declarat, show-man-ul politicii argeşene. Mai mult, el recurge deseori la recuzită specifică momentului. Aşa că nu i-a fost greu deloc, la o întâlnire cu conaţionalii noştri cu fuste colorate – la urma urmei alegători şi ei! – să adopte o ţinută mai mult decât ţigănească. Zici că-i parte din peisaj!

Opinci… de firmă

Dintre doamne, Argentina Culcuş, directoarea Centrului Cultural  Mioveni, este una dintre cele mai împătimite în materie de fashion. Însă, dacă-i ordin – a se citi dorinţa primarului Georgescu! – de a realiza un spectacol popular dedicat lui Moş Nicolae, a renunţat pentru o seară la pantofii de firmă cu platforme şi toc de 15 şi ţinutele semnate de creatori de renume pentru tradiţionalele… opinci, fotă şi ie!

 

 

Simona Bucura, o ţărăncuţă autentică

Deputata de Mioveni Simona Bucura- Oprescu nu pierde însă niciun prilej pentru a se întoarce la rădăcini, inclusiv la cei ce i-au dat votul pentru a ajunge în Parlament. Costumul popular o prinde, însă, de minune! La machiajul cu ruj roşu ca focul însă pare a nu renunţa în ruptul capului!

Cristina Diculescu, elegantă şi ca rockeriţă

O altă doamnă apreciată în societatea argeşeană pentru ţinutele elegante este, fără îndoială, Cristina Diculescu, managerul Vasicos. Deşi este atentă la orice detaliu din vestimentaţia pe care o poartă în public, Cristina Diculescu nu se dă deoparte nici când vine vorba de a îmbrăca anumite ţinute, dintre cele mai excentrice. După cum se poate observa, nici în rockeriţă nu-i stă rău.

 

 

Senatorul – karatist

Deşi este cunoscut pentru sobrietatea sa, senatorul Şerban Valeca nu ezită să îmbrace costumul de karatist atunci când participă la unele demonstraţii ale sportului său preferat, pe care l-a şi practicat de altfel.
 

 

 

 

Calinic, elegant şi şic

Nici Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului nu stă deoparte de veşmintele elegante, Calinic asortându-şi ţinuta bisericească, ori de câte ori situaţia o cere, cu câte un accesoriu, gen pălărie, aşa cum se poate vedea şi din imaginea prezentată. Şi nu-i stă rău deloc!

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI