Începând cu 23 aprilie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş a trecut la sistemul PERMISE ONLINE. Noul sistem aduce o serie de facilităţi pentru posesorii de permise şi scurtarea unor timp de aşteptare.
Din punct de vedere tehnic, trecerea a însemnat mutarea bazei de date locale, pe linie de permise şi examinări, în serverul central şi introducerea valabilităţii de 1 an a dosarelor de redobândire a dreptului de a conduce.

Cu ajutorul noului soft se poate face verificarea automată în sistemul european RESPER  a permiselor de conducere emise de statele membre UE, validarea automată a cererilor de preschimbare după efectuarea verificărilor în RESPER şi producerea imediată a permiselor de conducere. Astfel există posibilitatea ca orice cetăţean să primească pe loc, dovada înlocuitoare a permisului de conducere, eliminându-se astfel perioada procedurală de aşteptare de două ore. Mai mult, orice cetăţean poate intra în posesia permisului de conducere, la D.R.P.C.I.V. într-o oră de la implementarea datelor.

Mai mult, la generarea programatoarelor pentru examinarea la proba practică, repartizarea candidaţilor pe examinator se efectuează automat de către sistemul informatic, după un algoritm aleatoriu, eliminându-se astfel orice suspiciune.
Odată cu implementarea noului sistem, orice cetăţean, indiferent de domiciliu poate solicita preschimbarea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, având de asemenea posibilitatea să opteze pentru livrarea documentului la orice adresă din țară.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI