Performanţă românească la WIMBLEDON: 8 jucătoare pe tabloul principal!

0
59

Tenisul feminin românesc traversează o perioadă fastă! După ce Simona Halep a urcat în vârful ierarhiei mondiale şi a reuşit performanţe extraordinare, multe alte sportive din România au luat de exemplu acest lucru şi au ajuns în top 100 mondial.

Tenisul feminin românesc confirmă și la Wimbledon, cel de al treilea turneu de Mare Șlem al anului, situația excelentă: pe tablolul principal vom avea nu mai puțin de 8 reprezentante!!

Acest lucru e posibil după ce alte două românce au avansat pe tabloul principal după ce au jucat calificări. Gabriela Ruse (20 de ani, 197 WTA) a învins-o pe Barbara Haas (215 WTA), scor 6-0, 7-5, după o oră și 28 de minute de joc. Va fi prima prezență a Gabrielei Ruse pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Gabriela e fostă semifinalistă în turneul junioarelor de la Wimbledon, performanță atinsă în 2014.

Pe tabloul principal a avansat și Alexandra Dulgheru (126 WTA), care a supraviețuit unui meci extrem de dificil cu Tamara Zidansek (96 WTA). Jucătoarea noastră s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 7-6 (4), 6-0, după două ore și 28 de minute de joc.

Simona Halep, favorită principală la Londra, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Monica Niculescu sunt celelalte jucătoare deja prezente pe tablou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here