Comisia Iordache, modificări la Codul Penal: Condamnaţii sub 10 ani de închisoare pot fi eliberaţi dacă au executat jumătate din pedeapsă

Comisia Iordache, modificări la Codul Penal: Condamnaţii sub 10 de închisoare pot fi eliberaţi dacă au executat jumătate din pedeapsă. Schimbări importante au fost aduse Codului Penal. Comisia specială pentru elaborarea legilor Justiţiei a decis, joi, 28 iunie, că pentru pedeapsa cu închisoarea mai mică de 10 ani se poate aplica eliberarea condiţionată dacă s-a executat jumătate din pedeapsă, în loc de două treimi cum este în prezent.

Condamnaţii care au peste 60 de ani, pentru liberarea condiţionată se impune executarea a doar o treime din pedeapsă, faţă de jumătate din aceasta, cum este în prezent, în cazul pedepselor mai mici de 10 ani.

De asemenea, confiscarea averii nu se mai aplică pentru spălarea de bani sau constituirea de grup infracţional organizat.

Comisia specială a mai decis introducerea unui nou text la articolul 65 referitor la Conţinutul şi modul de executare a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării unor drepturi, care prevede că „pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii se suspendă executarea pedepselor accesorii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here