Percheziții în comuna Bradu la persoane bănuite de evaziune fiscală! Prejudiciul depăşeşte 666.000 de lei

1,374 views

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat miercuri, 16 ianuarie, cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeș, Mehedinți, Teleorman și Constanța, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2008 – 2010, administratorul unei societăţi comerciale (din domeniul construcțiilor) cu sediul în comuna Bradu, judeţul Argeş, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii de la 6 societăți comerciale cu comportament de tip fantomă și de la 3 societăți comerciale cu identitate furată.

Prejudiciul creat din activitatea infracţională depăşeşte 666.000 de lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile. În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor acte și documente contabile, precum şi 3.100 de euro și 6.500 lei, sume asupra cărora s-a aplicat măsura sechestrului asigurator.

Trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri. La acţiune au participat şi polițiști din cadrul I.P.J Mehedinți, I.P.J. Constanța și I.P.J. Teleorman.

Comments

comments