Pentru ca românii să aibă lemne de foc iarna, senatorii au decis interzicerea exportului pe 3 ani

0
525

Pe ordinea de zi a Şedinţei de Plen a Senatului de luni, 4 septembrie, a fost şi propunerea legislativă privind interzicerea temporară a exportului de lemne de foc, care a primit un vot favorabil din partea majorităţii parlamentarilor.

Iniţiativa se referă la interzicerea exportului de lemne de foc cu diametrul de maximum 20 cm până la 4 m lungime, pentru o perioadă de maximum 3 ani, dar şi ca stabilirea preţului/metru cub, asigurarea şi vânzarea către populaţie a lemnului de foc să se reglementeze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, prin ordin al ministrului apelor şi pădurilor.

În momentul de faţă, România se confruntă cu o criză a lemnului de foc, iar din datele statistice reiese că 3,5 mil. de gospodării se încălzesc cu lemne, iar necesarul ar fi de 6m3 /gospodărie.

Mai mult, se anticipează că în acest an nu se va acoperi necesarul de lemne de foc, de aceea a fost nevoie de această intervenţie legislativă pentru iarna 2017-2018.
Propunerea legislativă înregistrată la Senat va merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional, pentru a primi votul final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here