CINEMATOGRAFUL SEBASTIAN PAPAIANI DIN 1 MARTIE ÎN PITEŞTI Joi seara, Mihai Gâdea a continuat seria emisiunilor “clasicii filmului românesc”.

După Florin Piersic şi Draga Olteanu Matei, România a avut întâlnire cu un alt actor de geniu al cinematografiei româneşti. Interpretul lui Păcală, al plutonierului Căpşună din seria “B.D.”, Alecu A. Alecu din “Astă seară dansăm în familie”, Ieremia din “Toate pânzele sus”, Grig Stevie din “Secretul lui Bachus”, mai exact Sebastian Papaiani a venit la Sinteza Zilei să vorbească despre viaţa sa.

Născut la Piteşti, Sebastian Papaiani a declarat că a “început să fie actor fără gânduri pretenţioase”. Potrivit actorului, familia nu l-a încurajat spre lumea filmului, însă ambiţia l-a adus pe scenă. “Tata s-a gândit să fiu un contabil la un magazin alimentar şi am fost (…) Nu era un om categoric. Îşi încălca întotdeauna cuvântul, dar în bine”, a spus Sebastian Papaiani. Actorul de geniu al cinematografiei româneşti a vorbit cu drag despre părinţii săi. “Tatăl meu m-a dus în braţe 2 kilometri pentru că am avut o criză de apendicită. Asta era o dovadă a iubirii pe care o avea pentru mine(…). Eu m-am născut frumos, într-o grădină, în iarbă, la Piteşti”, a spus Papaiani. În cadrul emisiunii, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a intrat în direct prin telefon la Antena 3 şi l-a anunţat pe marele actor că cinematograful Bucureşti din oraşul său natal se va numi, chiar de la 1 martie 2013, „Cinematograful Sebastian Papaiani”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI