Tudor Pendiuc a anunţat marţi seară, în emisiunea Marilenei Baraţă de la Curier TV, că va candida pentru un nou mandat de primar, în ciuda faptului că e trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

El a precizat că strânge deja semnături pentru a se putea înscrie la alegerile din 5 iunie.

Anunţul său a venit după ce conducerea PSD Argeş şi preşedintele Şerban Valeca au anunţat că alegerea partidului pentru candidatura la Primăria Piteşti este Cornel Ionică, actualul viceprimar, Pendiuc fiind exclus tocmai din cauza problemelor cu justitia.

Tudor Pendiuc este primar al Piteştiului din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din ţară. În 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) şi a obţinut un scor 69,25%, reuşind să adune aproape 48.000 de voturi.

Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar de corupţie legat de încheierea unui contract nelegal privind transportul public local, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, în acelaşi dosar fiind cercetată şi fiica sa, Ema Pendiuc, precum şi mai mulţi oameni de afaceri. A fost pus în libertate sub control judiciar pe 14 august 2015, după mai mult de nouă luni de arest preventiv dar printre restricţiile impuse de instanţă nu se numără şi aceea de a-şi exercita funcţia de primar, însă nu are permisiunea de a lua legatura cu inculpaţii şi martorii din dosar, mulţi dintre ei angajaţi ai Primăriei Piteşti sau ai unor instituţii subordonate.

Comments

comments