Pe 9 decembrie, PSD se va întruni pentru a adopta codul de etică și conduită al formațiunii politice

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că pe 9 decembrie Comitetul Executiv Național (CExN) al Partidului Social Democrat se va întruni pentru a adopta codul de etică și conduită al formațiunii politice.

Totodată, Liviu Dragnea a precizat că în cadrul aceluiași CExN vor avea loc și discuții în legătură cu alegerile locale din 2016.

„Convocarea Comitetului Executiv al PSD pe data de 9 decembrie, la ora 16,00, unde vom adopta forma finală a codului de etică și conduită al partidului. De asemenea, vom avea o primă discuție despre pregătirea alegerilor locale și despre desemnarea candidaților”, a declarat președintele PSD.

„Codul de Etică și Conduită al PSD” este un document care stabilește un set de reguli de comportament pentru membrii partidului, indiferent dacă aceștia ocupă sau nu funcții politice, de reprezentare sau de conducere în diversele structuri politico-administrative, centrale sau locale.

Sancţiunile pentru fapte de corupţie:

– Statutul PSD urmează să fie însă completat astfel încât, în cazul în care, pentru fapte de corupție, un membru de partid se află într-una din următoarele situații.

– punerea în mișcare a acțiunii penale; începerea urmăririi penale; dispunerea arestării preventive;

– trimiterea în judecată;

– condamnarea în primă instanță;

– pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitivă cu executarea pedepsei privativă de libertate;

– Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj sau, după caz, Comisia Națională de Etică, Integritate și Arbitraj, la sesizare sau din oficiu, cercetează speța și face propuneri către Biroul Permanent Județean sau Biroul Permanent Național, după caz.

Biroul Permanent Județean sau, după caz Biroul Permanent Național la propunerea întemeiată a Comisiei Județene, respectiv a Comisiei Naționale de Etică, Integritate sau Arbitraj, poate dispune următoarele sancțiuni:

– retragerea sprijinului politic;

– suspendarea din funcția politică; suspendarea din calitatea de membru de partid;

– excluderea din partid, se precizează în Codul de Etică al social-democraților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here