Deputații juriști au dat aviz pozitiv și pentru cererea DNA de reținere și arestare preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu.

15 parlamentari au votat în favoarea cererii DNA.

„Sunt nevinovat. Tot ce am făcut greșit e că am făcut parte din acea comisie și am aprobat un raport de evaluare”, a declarat deputatul argeşean după aflarea deciziei.

Deputatul Cătălin Florin Teodorescu este acuzat că, în calitate de membru al comisiei din ANRP, a aprobat ilegal raportul de evaluare prin care terenul de peste 61.000 de metri pătraţi din Piteşti a fost evaluat la 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de: “TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată în comunicatul DNA.

Comments

comments