Pe 10 septembrie încep înscrierile în Programul SRL-D. Finanţări de până la 10.000 de euro pentru întreprinzătorii debutanţi în afaceri

Potrivit unui anunţ al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, întreprinzătorii debutanţi în afaceri se pot înscrie din 10 septembrie în Programul SRL-D.

 

Schema de minimis permite acestor persoane să obţină de la stat, pentru propria afacere, o sumă de până la 10.000 de euro.

Prin intermediul Programului SRL-D, întreprinzătorii debutanţi în afaceri pot obtine finanţare nerambursabilă, pentru planurile de afaceri, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, însă de cel mult 44.821 de lei pentru fiecare beneficiar (10.000 de euro). De asemenea, este necesară o contribuţie proprie sau un credit bancar de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Înscrierea planurilor de afaceri în cadrul acestui program se va face online în perioada 10 septembrie – 24 septembrie.

Programul guvernamental SRL-D este un program cu ajutorul căruia se vrea încurajarea şi stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor.

Schema de minimis este valabilă pentru toate cele opt regiuni de dezvoltare ale ţării. În acest an, bugetul alocat este de 19,3 milioane de lei, estimându-se că vor exista cel puţin 430 de beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here