În perioada 4-10 februarie, poliţiştii argeşeni au acționat pentru verificarea modului de organizare a pazei și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori. Astfel, polițiștii au verificat peste 40 de obiective, cum ar fi societăți comerciale, unități medicale și de învățământ, săli de jocuri de noroc.

La 9 dintre obiectivele controlate au fost constatate deficiențe, care au vizat lipsa unei analize de risc la securitatea fizică, neimplementarea măsurilor de securitate stabilite anterior şi organizarea sistemului de pază, neconformă cu planul de pază aprobat. Reprezentanţii societăţilor au fost sanţionaţi contravenţional, în toate situaţiile fiind stabilite termene de remedierea acestora.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăți de intervenție, cât și la alte unități asigurate cu pază, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică. În urma verificărilor, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, conform art. Legii 333/2003.

Paznicul unui spital din Argeș, amendat cu 300 de lei

Paznicul unui spital din Argeș a fost prins beat de polițiști în timpul serviciului. Acesta a fost amendat cu 300 de lei. Dacă isprava paznicului se repetă, acesta își va pierde atestatul de pază. ”Reamintim că, în conformitate cu HG 301/2012, în situația depistării, de două ori în decurs de șase luni, a unui agent de pază care nu respectă obligațiile specifice personalului de pază, pe lângă sancțiunea contravențională, se aplică și măsura complementară a retragerii, pentru o perioadă de un an de zile, a avizului de pază în baza căruia își desfășoară activitatea”, transmite Poliția Argeș.

Comments

comments