ŢEAPĂ DOMNEASCĂ… Patronul Vinalcool Argeş, Marian Drăguşin, susţine că a fost înşelat de Paula Breazu şi soţul acesteia, care i-au spus că-i vând, contra sumei de 4 miliarde de lei vechi, conacul Bălăcenilor din Stolnici. În realitate, doctorul Drăguşin s-a ales cu fostele clădiri ale SMA-ului, motiv pentru care a dat-o în judecată pentru înşelăciune pe patroana de la Belaconf.

Moşiile şi conacul Bălăcenilor de la Stolnici au fost, în toate vremurile, unele dintre cele mai valoroase şi mai dorite proprietăţi argeşene. La instalarea comunismului, familia marilor boieri a pierdut, însă, întreaga avere de la Stolnici, incluzând aici câmpurile, pădurile şi moara. Şi conacul Bălăcenilor a fost naţionalizat şi transformat în sediul Staţiunii de Maşini Agricole, adică SMA-ul, unde s-au construit tot felul de imobile cu utilitate specifică.
După Revoluţie, SMA-ul a fost privatizat prin metoda MEBO şi transformat în Agromec Stolnici SA, care a primit în administrare toate bunurile de pe lângă conac.
Cam în aceeaşi perioadă, academicianul Bălăceanu – Stolnici, ultimul descendent al familiei şi singurul moştenitor, şi-a manifestat dorinţa de a reintra în posesia bunurilor familiei sale. După mulţi ani prin judecată, acestuia i-a fost retrocedată cea mai mare parte din moşie, inclusiv pădurile, conacul, plus terenul aferent acestuia, pe care se află şi clădirile fostului SMA.

„Eu am cumpărat de la Paula Breazu, care ştia foarte bine cum stau lucrurile acolo. Deja am dat-o în judecată pentru înşelăciune” – Marian Drăguşin

În acelaşi timp, bunurile Agromec-ului au fost tranzacţionate în fel şi chip, dar nu neapărat pentru valoarea lor reală, ci pentru că se bănuia că la pachet ar intra şi clădirea conacului Bălăcenilor, plus terenul. Cea care s-a gândit că va face afacere de afacere în acest fel a fost Paula Breazu, patroana Belaconf, care a cumpărat patrimoniul Argromec. Numai că, într-un final, academicianul a obţinut şi restituirea clădirii conacului şi a terenului. Constatând nu mai rămâne decât cu clădirile fostului SMA, dar pe care trebuia să şi le ia de pe terenul conacului lui Bălăceanu, Paula Brazu s-a gândit că este bine să scape de acele acareturi, aşa că i le-a vândut doctorului Marian Drăguşin, patronul Vinalcool Argeş. Drăguşin şi-a frecat mâinile de bucurie, crezând că i-a pus Dumnezeu mâna-n cap şi, cu doar 4 miliarde de lei, a ajuns stăpân pe un conac. Când doctorul a aflat că pentru cele 4 miliarde nu a primit decât nişte hale dezafectate, pe care trebuia să le mai şi dărâme ca să-i elibereze terenul academicianului, Drăguşin s-a făcut mai acru decât oţetul pe care îl produce.
Legat de această poveste, Marian Drăguşin ne-a declarat că nici acum nu şi-a revenit după acea ţeapă: „Eu am cumpărat de la Paula Breazu, care ştia foarte bine cum stau lucrurile acolo. I-am dat 4 miliarde de lei vechi, iar acum îi vreau înapoi, pentru că nu aşa ne-a fost înţelegerea. Deja am dat-o în judecată pentru înşelăciune”, ne-a explicat regele oţetului din Argeş, Marian Drăguşin.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI