Patru poliţişti din Argeş, urmăriţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie

3 agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul Rutier, un agent din cadrul Poliţiei Locale Piteşti, acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, efectuează urmărirea penală într-un dosar penal faţă de 3 agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul Rutier, un agent din cadrul Poliţiei Locale Piteşti, precum şi faţă de o altă persoană, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, precum şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

În fapt, s-a reţinut că, agentul de poliţie M.A.L. a primit, la data de 23.09.2015, suma de 300 lei, de la un conducător auto ce a fost oprit în trafic pentru săvârşirea unor contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a renunţa la sancţionarea acelei persoane cu amendă contravenţională şi a-i aplica sancţiunea avertismentului.

De asemenea, în perioada august 2015 – aprilie 2016, agenții de poliţie I.V.I. şi M.A.L. au administrat în fapt o societate comercială, încălcându-şi astfel atribuţiile de serviciu referitoare la incompatibilităţile stabilite de statutul poliţistului, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de  bani sau alte foloase necuvenite.

Totodată, agentul de poliţie M.A.L. şi cetățeanul D.T.L., la data de 06.04.2016, au condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, iar agenții de poliţie M.A. şi V.C. şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, părăsind itinerariul de patrulare stabilit la intrarea în serviciu pentru a însoţi autoturismul neînmatriculat cu autospecială MAI.
La data de 03.05.2016, urmare a probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor M.A.L. şi I.V.I..

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş din data de 04.05.2016, faţă de I.V.I. s-a dispus  măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile.

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul M.A.L, în cursul zilei de astăzi va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către  D.I.P.I. şi D.O.S.
Facem precizarea că începerea/continuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE       

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here