Să critici și să schimbi un șef de agenție și după 6 luni să-l numești înapoi!

 

Fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin: ”Lăsând gluma la o parte, nu pot sa nu remarc inconsecventa, lipsa de cunoștințe de management, lipsa de soluții tehnice și umane, lipsa de viziune în conducerea ministerului agriculturii. Imediat după numire, în noiembrie ministrul a criticat/schimbat tot ce exista în minister. Șeful AFIR, șeful APIA, șeful AM PNDR, directori, etc.

La câteva luni distanta a venit rândul celor propuși de catre noua conducere sa fie schimbati/criticați, astfel ca astăzi nu exista nici măcar un director general stabil…haos! Trag un semnal de alarma vis a vis de importanta unui management solid la APIA și AFIR. Urez succes noului și vechiului director general AFIR Eugen Popescu, repus în funcție zilele trecute după ce a fost criticat pe nedrept în noiembrie. Și datorita dansului s-a reușit un grad de absorbție de 90%. Sper sa reușesca sa mai diminueze din pierderile acestei perioade… Extrem de dificil în condițiile în care toate posturile de adjunct sunt vacante!!!

La APIA înțeleg de asemenea ca bate vânt de schimbare. După o întârziere nepermisa, plățile au început de luna trecuta și avansează cu viteza melcului!!! Riscurile sunt majore atât pentru fermieri, cât și pentru economie! 1,6 miliarde euro care întârzie sa intre în consum…

Consecințele le simte economia și sectorul agricol, din păcate…

O sa discutam despre ele în detaliu, în curând. Și la nivelul de vârf al ministerului, același haos. Sunt multe de spus, dar mă opresc la coordonarea celor doua agenții de plăți care lipsește cu desăvârșire. Nu exista secretar de stat coordonator de mai bine de 3 luni!!!
Pentru a înțelege importanta, trebuie spus ca cele doua agenții au atras în ultimii 3-4 ani aproape 3 miliarde de euro anual!!!”, a scris pe pagina sa de Facebook, co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI