“Direcția de Sănătate Publică Argeș a început de săptămâna trecută acțiunea de testare COVID a personalului medical și a pacienților din centrele de dializă din județ. Până în prezent, acțiunea a avut loc în două centre dintre cele trei din județ” se arată într-un comunicat oficialal al Instituției Prefectului Argeș.

În Centrul de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți. Toate cele 14 persoane au primit rezultat negativ. Testarea va continua cu încă 102 pacienți.

La Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești au fost testați: 3 medici, 9 asistente, 10 infirmiere și 15 pacienți. Aici au fost confirmați 4 pacienți cu virusul COVID-19. Din păcate, în această dimineață unul dintre pacienții confirmați a decedat. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, cu comorbidități: neoplasm pancreas, diabet, insuficiență renală  cronică, hipertensiune.

La al treilea Centru de Dializă din Argeș, la Câmpulung, urmează să fie testat personalul medical (22 de persoane) și pacienții (68).

Comments

comments