Iohannis: După 15 mai nu vom putea să ne întâlnim decât maxim 3, nu vom putea să plecăm din localitate, nu vom putea ieşi la restaurant sau la mall. Preşedintele Klaus Iohannis a discutat astăzi despre o serie de măsuri care vor rămâne în vigoare şi după data de 15 mai, când se va începe o uşoară relaxare a restricţiilor.

“Faptul că din 15 mai relaxăm anumite măsuri nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. Experţii ne spun că nici nu ştim când vom reveni la normal. Nu vom putea să ne întâlni decât maximum câte trei. Nu vom putea ieşim la restaurant sau la mall. Nu vom putea ieşi din localitate decât dacă avem un motiv intemeiat.

La intrarea în unităţi cineva va măsura temperatura. Marile festivaluri nu vor avea loc în acest an, nu putem risca să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc. Sunt mulţi care doresc reluarea competiţiilor sportive, dacă se vor relua e o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile nu vor intra repede în normalitate. Nu se întâmplă totul dintr-o dată, măsurile vor fi graduale”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, preşedintele ia în calcul şi o revenire la restricţiile din starea de urgenţă, dacă se va constata o creştere a numărului de infecţii, după măsurile de relaxare. “Dacă după o măsură creşte numărul de bolnavi, măsura se ia înapoi. E nevoie de echilibru şi abordare responsabilă”, a spus Iohannis.

Comments

comments