Patru bărbați și o femeie din Irak și Iran, călăuziți de 5 cetățeni bulgari, descoperiți la Giurgiu

0
1438

Poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Direcția de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere și Serviciul Control, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție au depistat, ascunși într-un microbuz, 5 cetățeni străini din Irak și Iran, care au trecut ilegal frontiera cu sprijinul a cinci călăuze bulgare.

La data de 24.04.2017, ora 04.15, în urma acțiunilor informativ-operative, polițiști de frontieră din cadrul Direcției de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere și Serviciului Control – I.G.P.F., împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție au oprit în trafic, pe DN 5 la intersecția cu localitatea Oinacu, județul Giurgiu, un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetățeanul bulgar Y.E.
În urma verificării compartimentului marfă al microbuzului, au fost descoperite, ascunse în mai multe cutii din pal, acoperite cu baxuri din carton ce conțineau obiecte de iluminat, 5 persoane (4 bărbați și o femeie) din Irak și Iran.

Totodată, polițiștii de frontieră au identificat și oprit în trafic, 3 autoturisme ce însoțeau microbuzul, în care se aflau 5 cetățeni bulgari, care aveau rolul de a călăuzi mijlocul de transport.
Persoanele descoperite ascunse în microbuz, împreună cu cetățenii bulgari și mijloacele de transport, au fost duse la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, urmând ca cercetările să fie continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Cauza a fost constituită ca urmare a unor activități de cooperare operativă între Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) și Direcția de Securitate Internă – MI din Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here