SENTINŢĂ După 12 ani de procese, în care s-a judecat pe un teren de 18.000 de metri pătraţi situat în zona Sălii Sporturilor din Piteşti, Direcţia Judeţeană de Sport a fost obligată de Curtea de Apel Piteşti să-i cedeze terenul patronului de la „Metabet”, Constantin Pănescu, în plus să-i achite şi suma de 700 de milioane de lei vechi, cheltuieli de judecată pentru toţii anii petrecuţi prin instanţă. Neînţelegerile dintre cele două părţi au plecat de la o suprafaţă de teren de 1,8 ha situată lângă Sala Sporturilor din Piteşti. Pentru că nu s-au înţeles asupra proprietăţii, atât „Metabet” cât şi DSJ susţinând că sunt deţinătorii respectivului teren, în anul 2001 s-a ajuns în instanţă. În primele două etape procesuale, adică la Judecătorie şi la Tribunal, câştig de cauză a avut Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, care a demonstrat că respectivul  teren se află în proprietatea statului şi că, înainte de 1989, ministerul de resort i-l dăduse în folosinţă gratuită, pe o perioadă nedeterminată. La rândul său, omul de afaceri Constantin Pănescu a încercat să demonstreze că are toate drepturile asupra celor 1,8 ha, întrucât terenul se afla în administrarea sa de foarte mulţi ani. Mai exact, după cum ne-a declarat Constantin Pănescu, acesta deţine un titlu de proprietate pe acel teren, emis chiar de Ministerul Transporturilor şi tot dinainte de ’89.Practic, terenul a aparţinut fostei Ind Complex CF SA (ce se ocupa de mentenanţa structurilor CFR), societate care, după 1989, s-a privatizat, transformându-se în „Metabet”.
Aşadar, după ce a pierdut în primele două instanţe, Pănescu a obţinut câştig de cauză în respectivul dosar la Curtea de Apel Piteşti unde, invocând lipsa calităţii procesuale a DSJ, a chemat în instanţă Ministerul Sportului. Cum acesta din urmă nu şi-a trimis niciun reprezentant la proces, magistraţii i-au dat câştig de cauză miliardarului argeşean, care a obţinut atât dreptul de proprietate asupra terenului, cât şi 700 de milioane, cheltuieli de judecată.

Şi cu terenul luat, şi cu bani de dat…

Pentru Direcţia Judeţeană de Sport Argeş belele nu s-au oprit aici. Nu a fost îndeajuns că a pierdut terenul, ba, colac peste pupăză, la acest moment, toate conturile instituţiei sunt blocate. Şi asta pentru că în urma hotărârii emise de Curtea de Apel Piteşti, trebuie să-i plătească lui Pănescu în jur de 700 de milioane de lei vechi cheltuieli de judecată. Respectiva sumă trebuia achitată încă de luna trecută, numai că DSJ-ului i s-a acordat o derogare, întrucât instituţia mai are şi alte cheltuieli de făcut.
Una peste alta, se pare că angajaţii Direcţiei Judeţene de Sport Argeş nu îşi vor mai primi salariile până ce nu va fi achitată integral datoria către omul de afaceri Constantin Pănescu.
Ce spune Laurenţiu Achimescu, directorul DSJ Argeş, despre această problemă? „Până în anul 2008, noi am câştigat. Apoi, în 2010, după ce eu nu am mai fost director, s-a redeschis dosarul şi „Metabet” a câştigat pentru că ministerul nu s-a prezentat la procese. Ce mi se pare ciudat este faptul că nu înţeleg cum „Metabet” este proprietar pe teren, întrucât noi l-am intabulat. Dar vreau să ţineţi minte că eu nu am pierdut niciun proces, niciodată…”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI